Бавно стъпва, шепне в мрака.
Лека загадка, движи се
с изискана крачка.
Ексцентрична и мелодична.
Изплувала от морето
на човешката съдба,
внедрила се е във всеки от нас,
без значение кога.
Навън сляла се с есенните листа,
води след себе си дъжда.
Погледът ù отегчен
в бъдещето е задълбочен.
Замислено върви, стъпва
по човешките следи.
Тежко носи в себе си душата,
защото това е самотата.
© Ваня Милова Все права защищены