14 июн. 2016 г., 15:23

*** 

  Поэзия » Другая
399 0 4

И облякох страстта

в кърваво-червена рокля.

Покорих с нея

хиляди места,

и накрая

отново се връщах при теб.

Харесваше ти да знаеш,

че бях луда,

че бях влюбена,

че бях пристрастена.

По-силно от наркотик.

По-истинско

от любене в безлунна нощ.

По-привличащо

от извивките ми.

Всеки ъгъл от мен

крещеше,

плачеше,

умоляваше.

 

 

Като лекарство за ума

звездите се ронеха,

обгърнати в плащ от съзвездия,

планетите бяха

в азбучен ред.

И всяка една от тях

ме галеше,

пишеше името ти

разпадаше света ми.

И когато се умориха

да натякват отсъствието ти,

ме разрушиха.

© Любослава Пиринкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??