13 нояб. 2012 г., 19:59

... 

  Поэзия » Любовная
378 0 0

През годините гледам назад,

ти - създател на моята усмивка,

спеше кротко на моята гръд,

чужди погледи казват - щастливка! 

 

Колко малко ми даде преди

и пестеше, сякаш го губиш,

щастие - не ще намериш в насълзени очи,

като вятър да брулиш, не ще го погубиш!

 

Аз исках да вземам с шепи,

да събирам, градя и горя,

твоята обич - посока и през цветни пътеки,

бездиханна да тичам и пак до тебе да спра!

 

На жестове, ласки - скъперник,

на своето нищо - голям господар.

Нямаш го ни в празник, ни в делник,

как да го взема от теб и то като дар?

 

На никому нищо недей обещавай,

свирепо пази своята празна обвивка,

и зрънце от себе си не разпилявай,

за да имаш за старт на нечия чужда усмивка!

 

© Мария Миндова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??