30 мар. 2011 г., 22:08

***** 

  Поэзия » Философская
790 0 2

Човекът пропадащ усеща живота,

щом на недоверие успешен окаже се вота,

но продължи ли в безсмислие той да се мота -

не ще се спаси - умира пилота!

 

Стремглаво се спуска към пагубна урва,

да търси спасение хич се не втурва!

И ето - алена кръв по пътеката шурва...

Камъкът тежък от плещите веч се катурва!

 

„Намерих покой!” - от нейде дочу се...

... и сподавени хрипове - не от човека...

Притиснал бе камък невръстна надежда,

родила се някак в душата на вече  мъртвеца!

 

Да! Спасена е надеждата нова!

Да! Ранена бе човешката воля!

Не! Не си в мир, мъртъв пилоте!

Не! Не отми се кръвта...

Ах, не родих се  навреме, Животе!

© Магда Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Весели празници!
    С най- добри пожелания
    за щастлива и успешна
    Нова Година!
  • Млада и хубава си, пък какви тежки въпроси те мъчат.
    По-добре изживей си живота красиво, какъвто и да е!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??