25 нояб. 2020 г., 06:14

Звездите разказват 

  Поэзия » Другая
213 2 3

На всемира в тайнството вечно,

там където се раждат звезди,

разлюляна от ехо далечно

Андромеда тревожно не спи.

 

 

През шпалира на звездния прах

лъкатуши Медуза горгона.

С очи и змийския смях

вледенява звезди - галеони.

 

А Персей вдига острия меч,

идва бързо, към нея лети.

Идва време за подвиг и сеч

и легенди нетленни твори.

 

 

Древни тайни, звезди, тишина,

дълговечно, безсмъртно начало.

И една животворна Земя

на небесния мир огледало.

 

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??