22 июл. 2007 г., 12:26

А... брегът е недостижимо далече… 

  Поэзия
669 0 6
 

Усетиш ли в себе си полъх на минало
в очите си търсещи, миг безразличие,
когато ръцете ти тръпнат изстинали,
а в тебе е кухо, несретно и ничие...

Усетиш ли капчица черна неистина,
заробила мисли, захвърлени в тинята.
С ръката си търсиш сламка измислена,
а всичко е тъй безвъзвратно отминало.

Скрий се дъбоко в безкрая на нищото,
като хищник, умиращ в душа-пещера.
Забрави за молитви и думи пречистващи.
Погледни я. Кажи и: - Добре си дошла!

© Найден Найденов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??