8 мая 2010 г., 18:57

А е толкова жалко... 

  Поэзия » Философская
738 0 21

А Е ТОЛКОВА ЖАЛКО...

 

Има хора такива-

виждат само едно

и по свой маниер го обикват:

 

          от океана-тази малка вълничка,

          в която заглъхва ухото;

          от целия бряг-една песъчинка,

          която убива в пантофа;

          от пътя към къщи-една дупка- предател,

          в която колата ти хлътва;

          от Рая - крилата, този жив вентилатор,

          под който косите настръхват

          а главата настива!

 

Има хора такива...

 

          Но защо в тях се влюбваме

          чак до самопогубване

          и скоро дори мисълта

          сами да останем в света

          ни плаши до лудване?!...

 

А е толкова жалко

вместо бряг, океан,

или райски път, водещ за никъде

да си капчица пясък

сама себе си свряла

под нечий крак, за да бъде... обичана!

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??