6 мар. 2009 г., 12:16

А къде умират Розите? 

  Поэзия » Другая
1053 0 9

Спомняш ли си онзи път?
Там поникват само розите -
на онез самотни гробища,
дето свършва ми светът.

Там тъгата, вместо камък,
неотлъчно бди над мен,
над пръстта ми нощ и ден,
над угасналия пламък.

Само рози никнат там -
от кръвта на слепи рани,
над изсъхналите длани,
в чувството да бъдеш сам.

И с грижовната си песен,
храня ги от мойте чувства,
без цвета им аз да вкуся.
А за тях оставам плесен.

А къде умират розите...
Щом изтръгват ги на път,
само жадните за плът
от самотните ми гробища?

© Александър Охрименко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??