28 февр. 2024 г., 12:33

А може би и зимата тъгува 

  Поэзия » Строгие формы, Другая
213 5 13

А може би и зимата тъгува

отстъпвайки пред пролетния ден.

Не вярвам, мисля аз, че се преструва

с човека снежен бавно разтопен.

 

Тя няма за какво да съжалява.

Достатъчно не се ли натанцува?

Със северния вятър до забрава

надлъж и шир сред снегове лудува.

 

И тръгвайки си, за последен път,

снежинки рони в тихата дъбрава.

Студена е ефирната ù плът,

корона бяла на върха оставя.

 

Ще се завърне тя, но дотогава

и с цвят, и с плод богат ще е светът.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??