А на хазарт, тъй както на хазарт...
А любовта за туй е тръпна,
защото както на хазарт,
не можеш просто да си тръгнеш
когато имаш силен зар...
И тъй оставаш си до края
с абсурдният наивитет,
но краят винаги се знае,
и не единствено от теб!...
Не можеш само да печелиш,
дори по-често губиш ти
и ако ли веднъж уцелиш,
то девет пъти се прости!...
Ако загърби те сполуката
и се въртиш като на кол,
то всичко може да профукаш,
и даже да си тръгнеш гол,
защото знае се, последна
надеждата умира в нас:
като забравена легенда
от някогашната ни страст...
... И ето в любовта как става:
докато уж си печеливш,
то зарът тъй се извъртява
и ти осъмваш вече- бивш...
Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены