8.07.2015 г., 11:52 ч.

А на хазарт, тъй както на хазарт... 

  Поезия » Друга
340 0 3


А на хазарт, тъй както на хазарт...

 

А любовта за туй е тръпна,

защото както на хазарт,

не можеш просто да си тръгнеш

когато имаш силен зар...

 

И тъй оставаш си до края

с абсурдният наивитет,

но краят винаги се знае,

и не единствено от теб!...

 

Не можеш само да печелиш,

дори по-често губиш ти

и ако ли веднъж уцелиш,

то девет пъти се прости!...

 

Ако загърби те сполуката

и се въртиш като на кол,

то всичко може да профукаш,

и даже да си тръгнеш гол,

 

защото знае се, последна

надеждата умира в нас:

като забравена легенда

от някогашната ни страст...

 

... И ето в любовта как става:

докато уж си печеливш,

то зарът тъй се извъртява

и ти осъмваш вече- бивш...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесах,особено финала:
    "И ето в любовта как става:

    докато уж си печеливш,

    то зарът тъй се извъртява

    и ти осъмваш вече- бивш..."

    Поздравявам те за този стих.

     
  • Интересен поглед към любовта...
  • Правилно - опитваш ли се да спечелиш в любовта, непременно ще загубиш. Гониш ли - бягат. Така че най-добре просто да бъдеш себе си и да се наслаждаваш на живота
Предложения
: ??:??