Не съм най - добрата
жена,
но много приличам
на път - по, който
можеш да минеш
и, не мечтаеш
за друга!
По, който намираш
причини
да прекосиш буйна река,
жаден те напоява -
припозната муза в съня!
Не съм най - добрата,
но много приличам на
птица,
криле нося нощем,
летя, Небе ти отварям
в полет на смела орлица!
Мога да бъда любов -
по прилива се познавам,
и стигам много далеч
по пълна луна...
целувам с душа, обичам,
и в следите -
мога да паря.
Не излизам от пяна,
но оставам в очите -
мъжът, който мине
по мене
всички дни му мълчат
горчиво и сладко -
всъщност,
може да вземе!
Не съм най - добрата
жена -
двупосочен е пътят,
свободен е изборът,
да продължим...
И съм чиста река,
мия брега
от всяка драма -
прекосявам на пряко...
Елеонора Крушева
© Елеонора Крушева Все права защищены