Jul 14, 2021, 10:24 PM

*** 

  Poetry » Love
182 1 0

Не съм най - добрата
жена,
но много приличам
на път - по, който
можеш да минеш 
и, не мечтаеш
за друга!
По, който намираш
причини
да прекосиш буйна река,
жаден те напоява - 
припозната муза в съня!
Не съм най - добрата,
но много приличам на
птица,
криле нося нощем,
летя, Небе ти отварям
в полет на смела орлица! 
Мога да бъда любов - 
по прилива се познавам, 
и стигам много далеч
по пълна луна...
целувам с душа, обичам,
и в следите -
мога да паря.
Не излизам от пяна,
но оставам в очите - 
мъжът, който мине
по мене
всички дни му мълчат 
горчиво и сладко - 
всъщност,
може да вземе!
Не съм най - добрата
жена - 
двупосочен е пътят, 
свободен е изборът,
да продължим...
И съм чиста река,
мия брега 
от всяка драма - 
прекосявам на пряко... 

Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??