20 дек. 2014 г., 02:09

* * * 

  Поэзия » Другая
530 0 1

НА ТАТКО

 

Няма го Стълба зад гърба ми,
няма я опората сега,
няма я подкрепата и в крачките житейски, 
днес повече от нужни са ми те.


Девета Коледа посрещам,
подготвям се със сълзи на очи,
традиционно елхата, масата подреждам,
но буцата засяда и стои.

 

Първа Коледа и в ролята родител,
подарък правя в розова хартия,
но теб те няма, татко,
да я видиш - малката ми дъщеря.

 

Как ръце протяга и ми казва мама,
как се радва, трепетно стои.
Трудно е Стълбът да го няма,
а поколението пред тебе да върви.

© Василена Младенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Когато човек започне сам да се превръща в стълб, уви, неговите стълбове един по един започват да рухват. Накрая остава само онова, което само се е подпряло на стълба но това е илюзия. Всъщност стълбът се подпира на него.
Предложения
: ??:??