Ако не си помогнеш сам,
кой друг ще ти помогне?
Приятелят?!...
Но има ли човек приятели,
с които да споделя радост
и мъка да дели?!...
Човек се ражда сам и сам умира.
А колко трудно е да оцелееш
сам на този свят...
Затуй бог е създал Адам и Ева.
И ние цял живот се лутаме
и търсим свойта половина,
но малко са щастливците,
които я намират.
© Дими Драганова Все права защищены