15 июн. 2012 г., 09:18

Ахилесово сърце 

  Поэзия » Другая
593 0 5

Ахилесово сърце

                        

     „Още докато е дете, майката на Ахил го потопя в реката Стикс, за да стане  неуязвим, но петата му, за която го държи, останала суха и така тя останала единственото му уязвимо място. Оттам и изразът „ахилесова пета“ придобива смисъл на „уязвимо място“.

                                                                      Уикипедия

 

Как обърка легендата, майко?

Не намери ли пътя към Стикс?

Или времето беше ти малко,

че окъпа телцето ми ти

в извор, в който обърна се странно

мойта участ нагоре с крака...

Днес съм цялата рана до рана,

но със  век помъдряла така.

Едно нещо остана ми само

глупаво както в първия ден.

Не петата! Признаваш ли, мамо?

За сърцето държала си ме...

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??