27 сент. 2020 г., 21:39

Ако 

  Поэзия
266 2 7

Ако грабна листопада

и го отнеса на юг,

ако пролетна и млада

се завърна после тук.

 

Ако всичко се обърка

от зелена светлина,

ала нещо ме човърка

и усещам май вина.

 

Щом на есен ми мирише,

и е цветен всеки лист,

време е да се разпише

вятър - нежен пианист

 

с автограф върху небето,

още с розови страни,

и сезона да засвети

над поля и планини.

 

Щом е есен, идва зима,

пролетта е след това,

лято мое намери ме

в тези шарени слова.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??