1 апр. 2014 г., 16:39  

Ако бях... 

  Поэзия » Любовная
1128 0 7

Ако бях вятърът див -

във косите ти щях да притихна,

да те милвам с поглед игрив,

да шептя в тебе сгушен, усмихнат.


Ако бях облакът бурен -

с нежни ласки щях да те къпя,

пратил гръм, капки вест, лудо влюбен,

сноп цветчета в дъга да разпъпя.


Ако бях изгрев лъчист -

във очите ти щях да се гмурна,

да се щурам в тях - синьо мънисто,

в устни бисерни слънце да втурна.


Ако бях залез мечтан -

в длани кротнал щях да заспивам

като трепет в постеля желан,

чуднолика любов да отпивам.


Но не бях! Ех, години го крих,

само идвах - вълшебник в съня ти,

спрял до теб, безмълвен и тих -

бликнал ручей щастливо в нощта ти!


 


© Красимир Трифонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??