26 авг. 2010 г., 12:16

Ако днес е краят 

  Поэзия
721 0 4



О, музо, накъде отлитна ти?!
Следят ме гузно белите ми листи..
Разпръснати. Останали сами,
лежат до мен, тъй неми... чисти...

А аз ги гледам с парещи очи,
виновно. Как сега да се покая?
Без муза всичко в мен мълчи.
Напусна ме. Защо?... Не ще узная.

Но с трепет всеки лист е напоен
и още чака жаден онзи ден,
във който думите ми ще изваят

пак образи, на любовта във плен.
Желания и грях неопростен...
О, музо, ами ако днес е краят?!...


© Стефка Крушарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??