20 нояб. 2010 г., 21:52

Ако хората... 

  Поэзия » Другая
495 0 2

Ако хората говореха във рими,

ще бъде всеки ден обикновен,

изпълнен с стихове неповторими,

красиви (или грозни, като мен).

Ако хората говореха във рими,

би леела се песен във порой.

Би пяла за неща необозрими,

прекрасен лебед или прилепи безброй.

Ако хората говореха във рими,

би станал всеки днес велик поет.

А стиховете му - неотразими,

защото носи във гърдите буца лед.

Ако хората говореха във рими,

не бих написал може би това.

Щях разкази да пиша, май че „крими”,

за да избягам за момент в реалността.

© Борислав Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Съгласен съм Румяна , даже измислих едно стихче като мостра на това как би звучало... Днес ще го постна...
  • Прочети това, което си написал и ще разбереш колко си красив всъщност!
Предложения
: ??:??