Ако можеше...
да събуваш калните си обувки,
когато влизаш в душата ми,
да не прекаляваш с преструвките
и да не подреждаш нещата ми.
Ако можеше...
със съня ми да се наметнеш,
на вината да избодеш очите,
да се взреш в греха - мимолетния -
и мислите ми да препрочиташ.
Ако можеше...
на олтара на дните ни
свещ колкото надежда да палнеш
и мечтите ни поразнебитени
да поправиш за мен специално.
Ако можеше...
© Нина Чилиянска Все права защищены