19 янв. 2024 г., 23:48

Ако на мен ти заприлича 

  Поэзия
153 5 6

А има цветя и такива,
красиви, шарени. Дали?
А ароматът им убива.
Попитай мъртвите пчели.

Сред венчелистчетата скрита,
смъртта ги дебне там. Уви,
към сладост гибелна политат
и падат в меките треви.

И хора има – с думи мили,
омайват мисли и души.
Зад маски злобата си скрили,
един поне, ако сгреши,

да им повярва, то тогава,
ще го отровят на мига...
За мимолетната си слава,
се хранят с чуждата тъга.

С душата – волна птица, рана
и с кръст на крехки рамене,
пчела - надежда, ако хвана -
ще оцелея... или не...

Ако на мен ти заприлича,
пчелата – ти ме спомѐни.
Да, спомням си, кажи, момиче,
с една любов... и сто вини.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??