26 авг. 2011 г., 14:29

Ако не е любов! 

  Поэзия » Любовная
759 0 5

Ако не е любов!

 

Ако си  тук, за да си отидеш скоро,

ако търсиш при мен единствено забава,

по-добре отиди си, докато е още време!

Ако не си дошъл, за да зашиеш

раните ми с макара от слънчеви лъчи.

Тогава върви си, върви, докато е време.

Ако не можеш да бъдеш този,

на чието коляно да лягам уморена.

Ако ти не можеш да бъдеш онзи,

който изправяме, когато съм сломена.

Ако смяташ, че прекалено ще ти тежи

да изпиваш с целувки сълзите ми горчиви,

върви си, тръгвай, докато е още време!

Ако си тук, за да търсиш лъжливи игри,

да мамиш, да крадеш от моята душа.

Върви си, тръгвай, аз не съм такава!

Ако не мога в твоите очи да изгарям цяла,

да се паля и после от ръцете ти да гасна,

ако ти не можеш с поглед да ме разпилееш

и после само с мисъл тиха да ме събереш!

Върви си, тръгвай, докато е още време.

Аз не търся временни заблуди. Не съм такава!

С целувки искам да затваряш очите ми вечер.

С докосване тъгите ми да превръщаш в радост.

Аз мечтая окрилена от любов да политам,

всичко да губя и получавам само с един.

Така че ако не си готов да бъдеш с мен и

ако това не е любов, благодаря ти, но не искам!

29.06.2011г.

 

 

© Дияна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво!
  • Нищо в човешкия живот не е вечно, включително и чувствата.
    В любовта много често сме щастливи с това, което не знаем, а не с онова, което знаем. Защото когато любовта говори, разсъдъкът мълчи.
    Но нали все пак сме човеци ....
  • Прекрасно стихотворение! Думите ти са толкова истински
  • Браво, Дияна! Трябва да знаеш истинските му чувства и намерения докато е време.
  • !
Предложения
: ??:??