Ако не те потърся до утре,
иди в моята стая там в дъното -
онази с белите стени и старите мебели.
Там, където тихо четях по цяла нощ.
Иди и отвори малкото шкафче,
в което държа всички листи -
изписани с безсмислени фрази.
Точно тях - взе ги и ги запали.
Изгори всичко - никому не трябват.
А докато тлеят, спомни си мен.
Спомни си тихата нощ,
в която галех бедрата ти
и повтарях невъобразими лъжи.
Спомни си, а след това ме забрави.
Ще те срещна някоя вечер там -
край затворената улица без светлини.
Там ще ти разкажа и за истината,
която така умело криех.
Ще разкрия всички карти,
без да мисля за изминалите дни
или миговете с теб вълшебни
в планини и задимени стаи.
Там, в онази малка уличка,
ще ти разкажа за едно познанство,
за едно невероятно приятелство
и за едно тъжно погребение.
Калин Тошков Стайков, 2011
© Калин Стайков Все права защищены