18 сент. 2022 г., 08:26

Ако видиш шала ми нежно да пада... 

  Поэзия
183 0 0

Ще оставя шала си нежно да падне във храстите, 

Ще погаля клоните, леко наежени, 

чакащи зимата, а преди нея тежката есен, 

красивата есен, с дантела от паяци...

Ще оставя шала си нежно да падне във храстите, 

ще се замечтая или поне така ще изглежда.

Ще отмина боса по пътя-

на всички , които са продължили. 

Ще оставя шала си нежно да падне във храстите, 

Ще има все още шипка и малко слънце, 

птици ще чувам , макар и последни.

 За средно време . Неопределено. 

Ако видиш шала ми нежно да пада във храстите, 

хвани го във въздуха , настигни ме.

Ако все още дишам, нежно стегни го. 

За средно време. Неопределено. 

© Сатин Роксан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??