Със алчност са пропити сетивата,
в ближния с неверие се вглеждаме...
И все по-граблива е ръката,
и все по-сиромаси изглеждаме...
Заграбеното с нас ли ще замъкнем
в студените си бездиханни гробове?
На бедните и ризите ще смъкнем...
А ковчезите ни нямат джобове!...
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены