Алчност
Не ме докосвай. Затвори очи.
Стой на ръка разстояние.
Въздухът между нас ще гори.
Без пламък. Без дим. С ухание.
Любовта ухае. Не знаеш ли?
По- силно от хиляди рози.
Без усилие, без капка старание.
Без имитации и всякакви пози.
Стой така. Толкова нежност!
През клепачите виждам очите ти.
Гладът ми за любов е до алчност.
А сърцето ми казва "Обичам те!".
© Ник Желев Все права защищены