30 апр. 2020 г., 10:03

Алебарди 

  Поэзия
410 0 1

Нека меката тишина
между нас да положим -
две наточени копия
брони две,
остри думи - възможност
да ни боли
да приемем смирено.
Нека да изкрещим
мълчаливо
липсата на доверие,
нека да е стаено
самочувствието ни
на традиционно воюващи,
със отпуснати краища
нека знамето се полюшва
за последно,
преди да го пуснем в краката си.
Алебардите
носят само страха
да простим
на душата си.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??