6 нояб. 2011 г., 22:23

Алегорично, автобиографично и искрено 

  Поэзия
667 0 10

 

 

 

АЛЕГОРИЧНО, АВТОБИОГРАФИЧНО И ИСКРЕНО

 

 

Живея в нощ с звездици обсипана,

които пътя ми не виждат,

и кретам бос към изгрева,

и тихо слизам, за да видя

как морето във очакване вълнù,

да сети слънцето отблизо.

 

Но уви...

докосва само бриза,

който идва да го утеши,

че то дори

в разкъсаната си рибарска риза

е родено с обич да ни плиска

и в най-разсърдените си и жалки дни.

Дочух я тая песен

в рухването на отсечено дърво,

аз, дето раждах бурите,

аз, клетото му,

най-невинното листо.

 

Вятър ме пое и ме отнесе

на морето в синята душа,

погълна ме, усетих вечност

и там завинаги се спрях.

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??