3 июн. 2018 г., 09:59

Алев 

  Поэзия » Любовная
716 1 3

Алев, ти моя еврейска

принцесо! Ти цвете

пустинно - жадно за обич,

тръпнещо за ласка и

нежност!... Както пустинята

копнее за дъжд и прохлада,

тъй ти чакаш и копнееш

за мен - да те докосна,

да те милвам, да те съживя

за да разцъфнеш и

красотата си да покажеш

на целия свят! Изгарящ

пламък си ти принцесо!

Като феникс пламтиш

за да изгориш в собствения

си божествен огън и

пак да се преродиш - да

дадеш любов и благодат на

всяко сърце и душа човешка!

Който веднъж докосне

се до теб изгаря! Сам става

феникс, сам гори и от

пустинята, о божествена,

свят гради! О, Алев - Амен!

© Нако Наков Все права защищены

На една еврейска

   принцеса...

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??