28 мар. 2024 г., 15:33

Алхимия на бурята 

  Поэзия » Любовная
95 3 4

АЛХИМИЯ НА БУРЯТА

Пресях мъглите в плитката река –
заплетох се сред жилавите гръсти.
В съня си бях протегнала ръка –
очите ти по изгрев да покръстя.

Изплаках се на стих, ала разбрах,
че в него няма никой да се скрие.
Не казвай, любовта ми че е грях.
Единствено гневът ми е стихиен.

Но той не е причина да не спиш.
И не е повод да не ми повярваш.
От мен ако направил си фетиш,
душата ми ще се превърне в гарван.

След мене ще се ширне пустота.
Готов ли си сред нищото да хлътнеш?
Обител няма друга на света.
Защото всяко бягство е безпътно.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??