12 июн. 2010 г., 14:00

Ангелът на мрака 

  Поэзия » Другая
975 0 2

Вечен съм и вечно ще живея

в този порутен и зъл свят

и от дълбините на мрака ще се смея,

обгърнат от любимия си цвят.

 

Страхувате се вий от мене.

Потръпвате от страховития ми вой,

но не ще ви вече дреме,

когато ви даря с вечния покой.

 

Смъртта не ще е страшна.

Страхът ще е,  ако си жив.

Тя на мене  е подвластна,

а той - душевния ви срив.

 

Умирайте! На мен се отдадете

и душите ви ще почиват в мир.

Бремето от тялото свалете,

защото аз съм вашият кумир.

 

Защо се страхувате от мене,

нима със зло съм ви дарил?

Или от любов сте заслепени

към този свят порочен и прогнил.

 

Моето име вий ще назовете,

когато срещнем се отвъд.

И чак тогава ще разберете

кой е бил правилният път.

© Райко Дяков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??