АНТИ-ЖЕНА
Бетонна кутия,
панелен уют
и всякакъв вид
електро-
и теле-контакти
в нашия бит.
Теле-фонът звъни-
Теле-фонни приятели
“Бързаме...
някой ден...
може би...
Но кажи,какво не върви..”
“Ах, моля,
не ровете в душата ми!”
“Скъпа, но ти...”
А от теле-екрана
изпраща усмивки
новата
шпикер-звезда-
гримирана,
ондулирана,
екранно добра-
събеседници
от дистанция-
кои “по желание”,
кои нежелани-
с предназначение
в нашето време
да няма личности
неинформирани
и изолирани
В миг сменя се кадъра
и срещу мен е
“Желязната лейди”
с желязно сърце,
стоманена воля
и светско лице
Следва война,
и гладни деца
по света,
земетресения,
наводнения...
А в хола на зрителя
цигари, кафе,
алкохол-
против сътресения
и угризения
Започва новата
серия, а там
прекрасна “мадам”
Простете мадам,
но нам непонятен е
Вашият плам,
а и Вашият срам
В нашето време
еманципирано,
урбанизирано,
механизирано
и информирано,
във НЯКОИ от нас
безвъзвратно умира
една нежна и мила
и слаба “мадам”,
а от нея се ражда
хладна и безпощадна
желязната
АНТИ-ЖЕНА.
198...г.
© Даша Все права защищены