8 авг. 2015 г., 10:59

Антифриз 

  Поэзия
575 0 9

Антифриз


Минус десет по Целзий е –
топлина от котле.
Вятър свири по релсите,
скреж дантели преде.


Закачливо потраква
чайник върху котлон.
Във антрето очакват ме
боти, шал и балтон.


Хапвам резен филия,
пия чай от липа.
Географски открития
на хладилна врата.


Минус десет по Целзий е,
чаят топло държи.
Вятър вие по релсите,
сняг връз мене кръжи.


Бухат сутрешни кашлици,
дробовете хриптят.
Заснежените улици
приглушено скриптят.


Тротоарни дървета –
строен ред капиляри.
Левкоцити пуска небето.
Карнавалът в Рио е февруари.


На завоя съм вече,
дописвам белия лист.
Хора топло облечени
и коли с антифриз.

© Иван Бърдаров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??