Същественото винаги е малко -
усмивка, жест, докосващ миг,
избухване на творческия пламък,
мотивът, който те крепи...
Опитваме се да градим духа си -
сред труд и грижи, и мечти.
С обувките си всеки е нахъсан,
далечен път да извърви...
Той страда, ако босите му пръсти
покрие прах, рани, бодил.
И като грешен дявол се прекръства,
щом трябва милост да дари...
Това обсебващо, огромно чувство,
разкъсва вътрешния свят.
Апокалипсис!В битовизма - пусто!
Там други ценности стоят...
Не се измерват с власт, с пари и вещи,
а с миг - като тревичка скрит,
под скрупулите - вкаменени смешно.
Човече, ти си прост войник!
И в тази служба на Живота сложен -
с обувки или бос, без крак...
дълга към другите не ще отложиш.
Бъди добър - до смърт, все пак!
© Маргарита Петрова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Бях нещастен, че нямах обувки, докато не срещнах човек без крака »