Априлски сняг,
фалшива пролет,
натрапник, звяр -
как да го изгониш?!
Килими снежни
зимата постла -
коприни нежни
с цвят студенина,
а всичко цъфна
някак заблудено,
студът се върна,
пролетта е отменена.
01.04.2012г.
© Богдана Маринова Все права защищены