29 янв. 2019 г., 22:56

Аритмия 

  Поэзия » Другая
575 10 36

Недей сърце,поне сега

не спирай своя буден копнеж:

в миг на радост и тъга,

задъхано от тях да спреш!

 

Нали си още верен страж

на любовта, която ме теши?

Повикано от не един мираж-

усещам как един път ще сгрешиш!

 

Тогава волната ми душа

в пространството ще отлети...

Едва ли в този миг ще я утеша,

извикана от звездни висоти.

 

Но моля те сега,сърце,недей

ме изоставя:да напиша този стих!

Нощта преваля.Утрото светлей!

Хоризонтът е примамливо тих.

© Стойчо Станев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??