16 нояб. 2022 г., 16:55

Арка 

  Поэзия » Другая
268 6 15

Под теб минава миналото: триумфи бляскави,

величави паради на суетата, победи опиянени 

от могъщество, преди богатствата им да фалират. 

Нали те въздигнаха да си свидетел на Историята?

Нима ще заплатиш, че си декор и сцена на живота,

създадена от сълзите на страданието? Колко време 

ти остава? Варварите на възмездието вече са наблизо. 

Тортила, Цезар и Версенжеторикс са отминали събития.

Който е дошъл: си е заминал. Сянка  непреходна ли си?

Или си построена с реки от "кръв, пот и сълзи" на роби,

вградени в сенките? Мълчанието ти ли е безкраен отговор?

© Стойчо Станев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??