28 нояб. 2014 г., 15:57

Артистът 

  Поэзия
443 0 0

Артистът

Да бъдеш артист
в театър голям,
на сцена една
и това е твойта мечта?

И хиляди хора
с туптящи сърца,
чакат да видят -
страст, веселба.

Артистите наши
в миг заиграват,
в роли различни
те се вживяват.

Можеш ли ти
да бъдеш след тях,
във този вълшебен
артистичен Свят?

На сцената могат
да бъдат различни -
във роли големи
за тях нетипични.

В нетипичните роли
бързо се вписват
в магията на театъра,
те се улисват.

И ето, развиват се
случки милиони,
благодарната публика
им отдава поклони.

Поклони във чест
на труд и отдаденост,
а в сърцата им,
много плам и буйна радост.

Артистите спират
и мигом разбират,
че в тях нещо става -
гордост ли се задава?

Гордост от нещо
много голямо,
постигнато още
със сълзи и драма.

Да се докоснеш до чуждо,
сърце тъй огромно,
а точно това
се помни дословно! 

© Гергана Чолакова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??