5 авг. 2018 г., 00:37  

Август 

  Поэзия
485 1 2

Юлий вече не е цезар,

юли тази нощ залезе.

Август стана император

на превалящото лято"

Владимир Виденов

 

Август като летен император
тайно насветлява всички страсти.
Във прозрачен поднебесен шатър
подарява своето причастие. 

Носи на пътеките простори
и житата в нощници облича.
Прави звездно-романтични хората
и ги кара смело да обичат.

Пламва във зениците на фара.
С шепот тих примамва ветровете.
Хвърля зайчета по тротоарите
целите от слънце – да ни светят.

Приближава твоята усмивка
към косите ми. С игра на бриза
гали август женските извивки
и във сънища с рапани слиза.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Не зная някой да не е влюбен в най-топлия,романтичен и задушевен месец! Великолепие!
  • Хареса ми!
Предложения
: ??:??