АВТОГРАФЪТ НА БОГА
... човек понякога е лош,
а някога е тъй добричък,
за мен световният разкош
е – хората да се обичат! –
да няма глад и мор, войни,
и живи трупове да няма,
и на спокойни старини
да се надяват тати с мама,
децата да играят с кеф
по парковите катерушки,
и да не дава пукнат лев
светът за танкове и пушки,
поел на път в снежеца тих,
да си вървя, додето мога...
Човек е недовършен стих
със личен автограф от Бога.
© Валери Станков Все права защищены