7 мая 2023 г., 07:58

Аз, който изговорих Тишината 

  Поэзия
177 3 2

АЗ, КОЙТО ИЗГОВОРИХ ТИШИНАТА

 

... каквато непомерна тишина саваните си в залива разстели,

ще кажеш, че е минала война по плажовете – пусти опустели,

три псета, седем гларуса и аз, и водорасли шепа-две за флора,

със пушече от моя смачкан фас дими в ачика тръгналият кораб,

по вълнолома с пет флакона спрей рисуват две дрогирани маймуни,

 

завързани на варненския кей, поклащат се рибарските мауни,

морето сякаш буди се от сън и тихо под нозете ми си мляска,

седя си на изхвърления пън – и слънцето ми праща блага ласка,

рисувам си деня със мек молив, преди и той да превали оттатък.

Благодаря ти, Боже, че съм жив! – аз, който изговорих тишината.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ти можеш всичко - дори и тишината да изговориш– и го правиш по неподражаем поетичен начин! Радост си ми!👍
  • Невероятен си, такава образност и богатство на езика!

    саваните си в залива разстели
    ...
Предложения
: ??:??