14 февр. 2014 г., 21:16  

Аз се лутам в мъгли и горят ме огнъове 

  Поэзия
1173 0 4

Аз се лутам в мъгли и горят ме огньове,

изгарят ми  тялото цяло, не стихва тръпката,

попива до костите и ги смила на прах, отколе,

откакто докосна в тишината среднощна,

прималяла душата ми в бяло.

 

Аз те търся с очи и се мятам отчаяно,

за миг разделени щом сме били,

а страстта закипяла, като магия трепти

и те обгръща нежно щом се завърнеш

и пак небосводът от радост блести.

 

И се връщам назад в годините млади,

като вихър отлетели са безименни дни,

ограбени от болки, проблеми и радости,

но още в тихите нощи от обич погалени,

въздишки отронват нашите души.

 

Обладана от блянове, сладостта незабравила,

подвластна още на стихнали страсти,

погалвам косите отдавна прошарени,

гърдите пропукват от сърдечните спазми

но душата зове ме – люби го, люби...

 

Все още с трепет пред вратата заставам,

когато звънецът нетърпеливо звъни

и виждам в очите ти младежкия пламък,

ръцете си жадно към тебе протягам

и знам, че от обич нощта ще гори...

 

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Стихът е много хубав,финалът е невероятен!!!
    Поздравления!!!
  • Ехаа ИСТИНСКА ПОЕЗИЯ!!!!Всяка дума те сграбчва като вихър и те кара да полетиш в един огън от страст и любов!!!!Истински чувства излезли от сърцето!!БРАВО НА ТЕБ!!Страшнооо многооо ми хареса!!БРАВО!!Моите ОГРОМНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!!!
  • Горещо е при теб, Миночка!
  • Докато усещаме този трепет, значи все още сме живи и с мечти за огньове.
    Поздрави!
Предложения
: ??:??