20 мая 2014 г., 07:08  

Аз съм майката свята 

  Поэзия » Гражданская
357 0 3

Аз съм майка грижовна

на полята размирни

и съм знаме бунтовно

шила нощем със сирма.

 

Във горите се вее,

а след туй – на конака!

На луната се грея

и герои оплаквам.

 

Аз съм майката тяхна

свободата копняла

и под родната стряха

хляб на всеки раздала.

 

И превързвала рани,

сълзи в ниви ронùла,

а на верни акрани

съм маята и сила.

 

Аз съм майка. Изпращам

с китка здравец войника

и полагам над плаща

на ковчега му китка.

 

Колко мъки в земята

съм познала и крия!...

Аз съм майката свята,

една дева Мария. 

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??