4 апр. 2010 г., 17:06

Аз тази нощ за вас ще се помоля 

  Поэзия
717 0 3

Аз този нощ за вас  ще се помоля.

Тъй, както всеки път до днес го правя -

в очакване на Божията воля

за прошка… И да не ви забравя…

Аз тази нощ отново свещи паля!

И в пламъка очите ви съзирам…

Във погледите ви аз пак изгарям!

Но въпреки това любов намирам...

И, взел искра от огъня, се връщам –

опазил го във дланите си свити,

докато се прибирам бавно вкъщи.

И той огрява мислите ми скрити...

Аз тази нощ за вас и мен се моля!

Във тази нощ небето се разтваря...

И, свел глава пред Божията воля,

аз  чакам... докато свещта догаря...

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??