Ако огъня и водата
бяха любовта –
щях да съм
безспирния плам,
а ти – нестихващия
водопад.
Щяхме да се
слеем във едно,
а случайността
да ни следи като
порок.
Щяхме да бягаме
един от друг, но
винаги да се
срещаме “тук”.
Щях да те целувам
в страст и нежност,
а ти да дишаш
в транс и наслада.
Щеше да хванеш
моята ръка и да
ме поведеш в
чудната страна.
Щяхме да сме
чакащата принцеса
и смелият принц.
Щяхме да изгорим
в моя пламък и
да тлеем в твоя
воден облак.
Огън и вода,
Плам и водопад,
Страст и нежност,
Принц и принцеса,
слети във едно
като молекули
в ядро.
© София Русева Все права защищены