14 мар. 2017 г., 20:24

Аз знам... 

  Поэзия
277 1 2

Аз знам, че често недолюбват ме...

Че често хихикат зад мен.

И, когато ги гледам - извръщат се.

Не им е удобно със мен.

Аз знам, че това е заслужено.

Различна съм! Като натрапчив рефрен.

Но, тяхната същност покорна

за мен е гориво ден след ден!

Аз не искам! Не мога да бъда такава!

Корава е мойта снага!

Езикът ми, непокорен,

не спира да им говори така.

Поела съм толкоз обиди,

че вече не ги забелязвам!

Но, да стана като тях мижитурка,

категорично отказвам!

 

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??