Аз знам, че често недолюбват ме...
Че често хихикат зад мен.
И, когато ги гледам - извръщат се.
Не им е удобно със мен.
Аз знам, че това е заслужено.
Различна съм! Като натрапчив рефрен.
Но, тяхната същност покорна
за мен е гориво ден след ден!
Аз не искам! Не мога да бъда такава!
Корава е мойта снага!
Езикът ми, непокорен,
не спира да им говори така.
Поела съм толкоз обиди,
че вече не ги забелязвам!
Но, да стана като тях мижитурка,
категорично отказвам!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.