7 янв. 2021 г., 13:22

Баба и внуче 

  Поэзия » Для детей
325 0 2

Бабо, бабо, я кажи,

колко облакът тежи?

Има ли, да кажем тон

или повече от слон?

 

Грижа ти не му бери,

хайде, чедо, закуси!

Щом на воля си лети

значи няма сто окѝ.

 

Бабо, бабо, я кажи,

колко вятърът тежи?

Той е шумен, той бучи,

бута даже планини!

 

Чак пък толкоз?! Яж, мълчи

и филийка си хапни.

Щом минава под врати,

десет грама, ще тежи.

 

Бабо, бабо, я кажи,

колко любовта тежи?

Кака казва, че лети

над цветенца и лехи.

 

Браво, сине, сит си ти,

почвай своите игри!

Колко, колко да тежи,

щом света го тя държи!

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??