16 мая 2007 г., 10:28

Баба Яга 

  Поэзия
770 0 5
Отишла баба Яга за вода
на своята офърфана метла.
До изворчето там се спряла,
водица в менчето наляла.

Отново яхнала тя своята метла
и литнала през гъстата гора,
във своята къщурка се прибрала
и бързо-бързо огън си наклала.

Да ври в котлето сложила водата,
прибавила солта и зарзавата,
опитала, но липсвало месенце
от непослушно, малко, палаво детенце.

Качи се баба Яга на метлата
и литна като бясна през гората.
Не знаеше, обаче, че децата
отдавна вече спинкат в легълцата.

Прибра се в къщи гладна, прегладняла,
опита пак чорбицата увряла.
Е, все е нещо, пак ще се нахрани,
пък утре ще потърси хулигани.

© Яница Ботева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??